Kristali ametista
Kristali ametista su jedno od najpopularnijih svetskih dragulja i koriste se hiljadama godina. Veruju da su lekovita svojstva kamena prilično impresivna i potiču iz drevnih grčkih verovanja. U stvari, reč „ametist“ potiče od grčke reči ametistos, što znači trezan i aludira na ideju održavanja čvrstog, trezvenog načina razmišljanja.

Vidi više

Šta je ametist?

Ametisti se formiraju u dugim, prizmatičnim kristalima u geodama ili šupljim stenama. Ove geode se formiraju kada postoje šupljine u vulkanskim stenama. Kako se stena hladi, voda zasićena mineralima, gasovi i vulkanski materijal destiluju se i kristališu. Kada se ovi kristali stvrdnu, formiraju ametist. Iako je generalno više dublje ljubičaste boje, kamen takođe može imati crvenkasto-ljubičastu nijansu ili veoma bledo ljubičastu nijansu koja bledi u lila.


Visok kvalitet prirodno formiranog ametista možete pronaći u Šri Lanki, Sibiru, Brazilu, Urugvaju, Namibiji i na Dalekom istoku, kao i u velikim nalazištima u Namibiji, Australiji i Americi. Najveće skladište ovog dragulja nalazi se u Južnoj Americi.

Lekovita svojstva ametista

Veruje se da ametist ima lekovita svojstva koja štite nosioca od negativnih energija. Neki veruju da umirujuća svojstva kamena stvaraju umirujuće snove čineći nas usklađenijim sa božanskim. Kamen takođe donosi jasnoću i mir budnom umu, jer pomažu umu da slobodno teče u mentalnoj i metafizičkoj dimenziji.


U davna vremena se smatralo da prirodni ametist može da pročisti telo od svih toksina. Stari Grci su verovali da kamen štiti nosioca od pijanstva i omogućava mu da zadrži uravnotežen način razmišljanja. Vino se pijuckalo iz pehara u kojima je bilo kamenje ametista da bi se sprečilo opijanje, a kamenje je polagano na bolesne da bi se izvukla infekcija.

Razvoj proizvoda Ametist

Ova inovativna tehnologija koju je razvio Empero line inovacioni tim inspirisana je čudesnim svojstvima ametista i pomaže vam da brže zaspite. Takođe pomaže u poboljšanju kvaliteta sna i pružanju zdravog okruženja za spavanje. Osim toga, ova inovativna tehnologija održava vrhunsku prirodnu zaštitu od bakterija bez upotrebe bilo kakvih hemikalija, čime se obezbeđuje higijensko okruženje za spavanje.


Ametist proizvodi pružaju prirodno terapeutsko okruženje za spavanje tako što sprečava statički elektricitet, kao i maksimizira radost sna širenjem negativnih jona u okruženje za spavanje. Empero line je spojio sve posebne čudesne karakteristike ametista za bolji život i zdravlje spavanja.